ua en ru

У Дніпропетровську реалізується проект з будівництва колектора на 44,3 млн грн, - Дніпропетровська ОДА

В Дніпропетровську реалізується масштабний проект з будівництва колектора на 44,3 млн грн, повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.
"У цьому році ми ввели в експлуатацію Південну станцію аерації Дніпропетровська, тим самим припинили скидання забруднюючих речовин у річку Мокра Сура, що також дозволить значно покращити екологічну ситуацію басейну річки Дніпро", - сказав виконувач обов'язків голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний.
Він зазначив, що наразі вирішується питання щодо виводу з експлуатації старих аварійних очисних споруд ВАТ "Дніпропетровський м'ясокомбінат". Через них майже 40 підприємств міста скидають у Дніпро стоки, які за результатами лабораторних досліджень значно перевищують межі допустимих норм щодо концентрації забруднюючих речовин. Будівництво колектора по вулиці Маршала Малиновського дозволить перекинути ці стоки на Лівобережну станцію аерації Дніпропетровська для їх належної очистки до рівня встановлених норм і подальшого скидання в річку Самара.
"Таким чином буде повністю виведено з експлуатації старі очисні споруди м'ясокомбінату. Це дасть можливість припинити скидання в річку Дніпро неочищених стоків обсягом 700 тис кубометрів на рік або до 40% усіх шкідливих скидів у межах міста", - сказав Задорожний.
За інформацією прес-служби ОДА, будівництво проходить у три черги. Вартість першої черги становить 7,8 млн грн, другої - 5,6 млн грн, третьої - 30,9 млн грн.