ua en ru

У Дніпропетровську споживачам відключать гарячу воду за борги в 244,4 млн грн

У Дніпропетровську споживачам відключать гарячу воду за борги в 244,4 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

"Станція не може більше кредитувати неплатників, і змушена приймати крайні заходи і припиняти подачу гарячої води боржникам. Саме від своєчасності платежів за вже поставлене тепло залежить підготовка обладнання і мереж теплопостачання до початку осінньо-зимового опалювального сезону", - заявив керівник департаменту з зовнішніх мереж і комунікацій ДТЕК Придніпровська ТЕС Валерій Карпенко.

За І півріччя 2013 р. споживачі лівобережної частини Дніпропетровська збільшили заборгованість за теплопостачання та гаряче водопостачання на 23,7 млн грн. Загальна заборгованість перед ДТЕК "Придніпровська ТЕС" досягла 244,4 мле грн. Відсоток оплати юридичних і фізичних осіб за поточне теплопостачання за 6 місяців 2013 р. становить 73,3%. Заборгованість одного тільки КП "Коменергосервіс" на 1 липня 2013 р. складає 190,7 млн грн. Борг населення, що одержує тепло від "Придніпровської ТЕС", - 35 млн грн.

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії України. Сегмент генерації представлений 10 тепловими електростанціями і двома об'єднаними котельними і електростанціями з сумарною встановленою потужністю понад 18 ГВт. Розподіл електроенергії ДТЕК включає в себе п'ять підприємств, які в сукупності постачають електрику близько 5,2 млн клієнтів. Чистий прибуток ДТЕК в 2012 р. зріс на 68,1% - до 5,922 млрд грн.