ua en ru

У Дніпропетровську від вибуху гранати загинули дві людини і одна отримала поранення

У м. Дніпропетровську в результаті необережного поводження з гранатою загинули дві людини, ще одна отримала поранення.

У м. Дніпропетровську в результаті необережного поводження з гранатою загинули дві людини, ще одна отримала поранення. Про це повідомила прес-служба ГУМВС України в Дніпропетровській обл.

Як повідомляється, вибух стався в квартирі по вул. Набережна Леніна м. Дніпропетровська, яку протягом трьох років знімав житель Криничанського району.

"Було з'ясовано, що 9 жовтня в 00:40 27-річний чоловік, який нещодавно прибув із зони АТО у відпустку, під час спільного розпиття спиртних напоїв, хвалився перед товаришами гранатою. В результаті необережного поводження з боєприпасами стався вибух, в результаті якого дві людини загинули, а один був доставлений в лікарню з осколковим пораненням передпліччя", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, крім зазначених осіб ніхто не постраждав, інші квартири не пошкодженні.

Згідно з попереднім дослідженням вибухотехнічної служби науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС на місці події вибухнула ручна граната РГД-5.

"При огляді тіла орендаря квартири в кишені брюк була виявлена ще одна ручна граната Ф-1 з запалом", - зазначають у МВС.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 264 Кримінального кодексу України (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів).

Нагадаємо, 29 вересня 2014 р. міліція затримала на станції київського метрополітену "Деміївська" трьох чоловіків з гранатою і патронами.