ua en ru

У Дніпропетровську на окрузі № 24 відбувся напад на агітаторів кандидата Крупського: постраждалі у лікарні, нападники - у розшуку

Напад одразу на дві агітпалатки кандидата в народні депутати на окрузі № 24 (Дніпропетровськ) Анатолія Крупського закінчився госпіталізацією двох дівчат і шоковим станом для трьох жінок, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Наш намет стоїть на вул. Косіора, вже багато людей нас знають, запитують у нас нові матеріали про нашого кандидата Анатолія Федоровича Крупського. Тож випадок, який стався в суботу, для нас справжній шок. У суботу близько 14 години до нашого намету підійшли троє агресивно налаштованих чоловіків, які почали бити по намету, перевернули стіл, на якому лежали агітаційні матеріали Крупського, ображали і принижували нас. Ми просили їх заспокоїтися, а вони на нас кричали з матюками, що ми самі винні, що не за того, кого треба агітуємо", - розповіла одна з постраждалих агітаторів, 29-річна Марина.

Дивіться також: Фотографії з події

За словами очевидців інциденту, дівчатам пощастило, що за них заступився Микола Харченко, який виявився свідком того, що відбувається. Також жителі вул. Коссіора відзначають, що один з нападників - раніше неодноразово судимий.

Читайте також: "Інтерпайп" платить учням ПТУ для створення сюжетів про вибори на ICTV та СТБ, - політолог

В результаті конфлікту в Марини прихопило серце, у її напарниці Людмили - підскочив тиск. Марина викликала швидку, яка, з огляду на стан жінок, забрала і Людмилу.

Микола Мажара в.о. зам.главлікаря обласної лікарні ім. Мечникова, підтвердив, що дівчата перебувають на обстеженні, "надійшли зі скаргами на нездужання, підвищений тиск".

"Це агітатори з намету на вул. Косіора, на них було скоєно напад трьома чоловіками, які перебували в неадекватному стані", - сказав лікар.

Він зазначив, що день-два дівчата точно будуть знаходитися під наглядом лікарів.

"Я тепер боюся виходити на роботу", - зізнається Людмила. А лікарі не виключають, що такий стрес ще може проявитися тривогами і страхами в майбутньому.

Можливо, у лікарів незабаром з'являться і ще пацієнтки - троє агітаторів з намету в селищі Самаровка в Дніпропетровську (також округ № 24, також агітатори кандидата Крупського), які поки в лікарню не звернулися, обходячись корвалолом і валідолом.

За словами цих постраждалих, в той же день пару годинами раніше в їхній намет також навідалися непрохані гості - троє чоловіків, які вчинили дії, аналогічні тим, що були скоєні на вул. Косіора. Ще троє стояли в сторонці, спостерігаючи за їх діями.

"Вони взяли агітаційні листівки і кинули їх на дорогу. Ми зробили їм зауваження, у відповідь - загрози і кпини, непристойна поведінка, про яку і згадувати соромно. Один з нападників схопив мене за руку, тряс мене і кричав в обличчя щоб я припинила агітацію , а то мені місця мало буде", - розповіла Тетяна, агітатор Крупського.

Читайте також: Працівникам "Інтерпайпу" погрожують звільненням у разі відмови голосувати за Якова Безбаха, - рух "За чесні вибори!"

За її словами, вона, також і її напарниці - Людмила Василівна та Валентина Василівна, що працювали в той день, знаходяться на межі нервового зриву.

У неділю міліція зафіксувала обидва випадки нападу, всі постраждалі дали свідчення. Довірена особа кандидата в народні депутати Анатолія Крупського Людмила Козловська подала заяву в РОВД Індустріального району Дніпропетровська з проханням порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання Крупському у проведенні передвиборної агітації, яка має ознаки злочину, передбаченого ст. 175 КК.

У понеділок також стало відомо про пошкодження двох білбордів з передвиборною агітацією Анатолія Крупського в Самарському районі. Нагадаємо, це не перший випадок - у минулі вихідні стався подібний випадок.

"Ми стали свідками того, що боротьба на окрузі загострюється. Від імені Якова Безбаха, представника інтересів заводу Карла Лібкнехата (Інтерпайп-НТЗ) раніше подані позови до судів проти Крупського, судами всіх інстанцій вони визнані необгрунтованими. Одночасно з цим відбуваються ушкодження білбордів Крупського, в один день в декількох місцях відбуваються напади на агітаторів у наметах, де ведеться передвиборча кампанія Крупського. Це ланки одного ланцюга", - вважає юрист, директор Асоціації "Правозахист" Олег Каспаров.

Читайте також: "Інтерпайп" не пускає кандидата в нардепи Анатолія Крупського на "11 канал"