ua en ru

У Чернігові через вибух боєприпаса загинув чоловік, другий - у реанімації

У Чернігові через вибух боєприпаса загинув чоловік, другий - у реанімації.

У Чернігові через вибух боєприпаса загинув чоловік, другий - у реанімації. Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Чернігівській області.

"Сьогодні близько 15:00 в чергову частину Чернігівського МВ УМВС надійшло повідомлення від лікарів служби невідкладної медичної допомоги, що у виробничому приміщенні по вул. Промислова в Чернігові стався потужний вибух, є постраждалі, одна людина загинула", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в міліції, в результаті вибуху на місці пригоди виникла пожежа, яка була швидко локалізована силами пожежних розрахунків Держнс. Було встановлено, що постраждала від вогню станції технічного обслуговування, де сталася трагедія, відсутні будь-які ознаки вибуху побутового газу. Отже, на перший план вийшла версія спрацьовування якогось вибухового пристрою або боєприпасу.

На думку вибухотехніків, вибух, ймовірно, стався через позаштатного спрацювання боєзаряду від ручного протитанкового гранатомета, попередньо, через спробу потерпілих розібрати цей боєприпас. На місці події співробітники ВТС виявили кілька хвостовиків від гранат до ручного протитанкового гранатомету та залишки однієї (відпрацьованою) головної частини.

В результаті вибуху один з працівників СТО загинув на місці, інший з надзвичайно важкими травмами був доставлений в реанімаційне відділення однієї з лікарень обласного центру.

Інформація про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст. 119 КК України (вбивство з необережності) та ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами). Розпочато досудове розслідування.

У Чернігові через вибух боєприпаса загинув чоловік, другий - у реанімації

У Чернігові через вибух боєприпаса загинув чоловік, другий - у реанімації

(джерело фото: прес-служба УМВС України в Чернігівській області)