ua en ru

У Черкасах на таємному голосуванні депутати міськради відправили у відставку мера, - голова лічильної комісії

У Черкасах на таємному голосуванні депутати міської ради відправили у відставку мера Сергія Одарича. Голосування проходило в режимі он-лайн і транслювалося на офіційному сайті міської ради.

За проголосували 40 депутатів, проти - 1 та 1 бюлетень визнано недійсним. При цьому, загальна кількість депутатів у міській раді становить 60 осіб, не рахуючи самого Одарича.

П'ять депутатів відмовилися брати участь у голосуванні. Виникла суперечка, чи можна вважати 40 голосів "за" двома третинами депутатського скликання, якщо шістьдесят першому членом міської ради є сам мер. Тим не менше, глава лічильної комісії Артур Савін оголосив вирішенні про відставку мера прийнятим.

У той же час, на офіційному порталі м. Черкаси повідомляється, що рішення про дострокове припинення повноважень міського голови прийнято не було. За проголосувало - 40 депутатів, 1 - проти, 1 бюлетень зіпсовано.

Стаття 59 Закону України "Про місцеве самоврядування" говорить, що рішення ради приймається на її пленарному засіданні після обговорення більшістю депутатів від загального складу ради, крім випадків, передбачених цим законом. При встановленні результатів голосування до загального складу сільської, селищної, міської ради включається сільський, селищний, міський голова, якщо він бере участь у пленарному засіданні ради, і враховується його голос.

Читайте також: Депутат Черкаської міськради Микола Булатецький відмовився підтримати рішення фракції про відставку мера Одарича