ua en ru

У Білорусії затримано двох підозрюваних у скоєнні теракту в мінському метро

У Білорусії співробітники головного управління по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією МВС країни затримали двох підозрюваних у кримінальній справі про вибух в мінському метрополітені. Про це повідомив сьогодні журналістам заступник генерального прокурора Білорусі Андрій Швед, передає РБК.

"Це дві людини, з ними проводяться слідчі дії, проведені перші допити за участю адвокатів і отримані перші свідчення", - зазначив заступник генпрокурора. За його словами, "з великою часткою ймовірності можна припустити, що один з них був виконавцем".
А. Швед підкреслив, що затримані - це громадяни Білорусі, уродженці одного з обласних центрів. Ймовірний виконавець - 1986 року народження. "Вони, без всяких сумнівів, знайомі, причому давно", - додав А.Швед.

Представник Генпрокуратури зауважив, що в даний час перевіряється причетність затриманих до вибуху у Вітебську в 2005 р. і теракту під час святкування Дня незалежності в Мінську 3 липня 2008 "Ця інформація отримана від самих підозрюваних, і її треба перевіряти", - зазначив А.Швед.

Нагадаємо, вибух в мінському метрополітені стався 11 квітня в 17:58 за місцевим часом (17:58 за Києвом) у другого вагона на пероні, недалеко від виходу на пересадку на станцію "Купалівського" і в місто на Жовтневу площу. У результаті вибуху загинули 12 людей, 192 поранені. Зокрема, під час теракту були поранені троє громадян Росії.

Представники правоохоронних органів Білорусії в якості основної версії вибуху в мінському метро розглядають теракт, порушено кримінальну справу. Створена слідча комісія на чолі з заступником генерального прокурора республіки А. Шведом для розслідування обставин вибуху в мінському метро.

Станція "Жовтнева" є пересадочним вузлом між двома існуючими гілками мінського метрополітену. Недалеко від входу на станцію розташовані ряд урядових будівель, зокрема резиденція білоруського Президента.