ua en ru

У Білорусії вбили члена Центрвиборчкому

У Мінську вбили члена Центральної виборчої комісії Білорусії 54-річну Світлану Хіневич, яка з 2011 р. відповідала за проведення виборів і референдумів.

У Мінську вбили члена Центральної виборчої комісії Білорусії 54-річну Світлану Хіневич, яка з 2011 р. відповідала за проведення виборів і референдумів, повідомляє ВВС.

Як повідомляє кореспондент ВВС, тіло Хіневич з ножовими пораненнями було виявлено її сином в її квартирі 4 серпня 2013 р.

Хіневич народилася в 1959 році в Мінську, закінчила Білоруський державний університет. Член Центральної комісії з 2011 року. Роботу в ЦВК вона поєднувала з посадою начальника відділу з кадрової роботи РУП "Мінськ Кристал".

Як повідомляє БелаПАН, за даними офіційного представника управління Слідчого комітету по Мінську Олександра Герасимова, підозрюваний у вбивстві вже встановлений.

"Досконале злочин не пов'язаний з професійною та громадською діяльністю потерпілої і носить побутовий характер", - сказав офіційний представник УСК по Мінську.

Спочатку кримінальну справу було порушено Жовтневим районним відділом СК, тепер вона розслідується в центральному апараті міського управління.

У справі призначено близько 20 різних досліджень, які направлені для проведення до Державного комітету судових експертиз.