ua en ru

У Бангладеш опозиційний парламентарій засуджений до смертної кари за звинуваченням у вбивствах і геноциді

В Дацці парламентарій від опозиційної Бангладешської національної партії (BNP) Салахуддін Кадер Чоудхурі був засуджений до смертної кари через повішення. Суд з військових злочинів визнав його винним у дев'яти з 23 пунктів звинувачення, серед яких вбивство і геноцид. Злочини датуються періодом війни за незалежність з Пакистаном в 1971 р. Про це повідомляє BBC

Чоудхурі став першим з членів BNP, постав перед судом. Представники партії і їх захисники впевнені, що як рішення суду, так і сам процес політично мотивовані. Захист вже заявила, що оскаржуватиме вирок у вищих судових інстанціях.

На час судового засідання в Дацці була посилена безпека. Додаткові сили безпеки були також направлені до Чіттагонг - рідний район Чоудхурі, де він переобирався шість разів.

Трибунал, який займається розглядом військових злочинів, був організований урядом, де більшість було представлено прихильниками партії "Амави Ліг", в 2010 р. Опозиція звинувачує "Амави Ліг" в тому, що трибунал став інструментом політичної вендети проти опонентів.