ua en ru

У Бангладеш число загиблих при обваленні будівлі збільшилося до 199 осіб

Кількість загиблих у результаті обвалення будівлі у передмісті столиці Бангладешу м. Дакки зросла до 199 осіб, передає СNN з посиланням на повідомлення керівника районної поліції Дакки Хабібур Рахмана.

Кількість поранених перевищила 1 тис. чоловік. З-під завалів були врятовані близько 2 тис. осіб. Багато ще залишаються під уламками будівлі.

Як відзначають фахівці, рятувальні роботи ускладнені загрозою подальшого обвалення.

Раніше стало відомо, що керівництво текстильного виробництва, який обіймав верхні поверхи, було в курсі плачевного стану будівлі. Однак воно проігнорувало попередження про можливе обвалення і відмовилося евакуювати співробітників, перериваючи виробничий процес. Менеджмент банку, також розташованого в будівлі, що обрушилася, навпаки, пішов рекомендаціям і на момент обвалення співробітників банку в будівлі не було.

Нагадаємо, восьмиповерховий будинок, відоме як Рана Плаза, звалилося вранці 24 квітня 2013р. На текстильних виробництвах, які функціонували в будівлі, були зайняті 3 тис. 122 людини, проте скільки з них на момент трагедії знаходилося на робочому місці, невідомо.

У пам'ять про жертви трагедії в країні оголошено день жалоби.

Читайте також: Число жертв обвалення будівлі в Бангладеш досягло 175 (фото, відео)