ua en ru

В Афганістані число жертв теракту в дипломатичному кварталі зросло до 21 людини

За останніми даними, в результаті теракту в Кабулі загинув 21 чоловік, з них 13 іноземців

За останніми даними, в результаті теракту в Кабулі загинув 21 чоловік, з них 13 іноземців, передає Reuters з посиланням на начальника столичної поліції генерала Мохаммада Захір.

У числі загиблих - 4 співробітника Організації Об'єднаних Націй, заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун. Раніше повідомлялося про 3 загиблих співробітників ООН.

Пан Гі Мун засудив це "жахливий напад", назвавши його "кричущим порушенням норм міжнародного права". Генсек заявив, що подібні цілеспрямовані напади на цивільних осіб абсолютно неприпустимі, і зажадав негайно покласти їм кінець.

У числі загиблих під час теракту був також представник Міжнародного валютного фонду.

17 січня після заходу терорист-смертник влаштував вибух біля ліванського ресторану Taverna du Liban в центрі Кабула, в дипломатичному кварталі, після чого двоє інших нападників в обстановці хаосу проникли в ресторан через кухню і відкрили вогонь по присутніх. Пізніше нападників застрелила охорона закладу.

Ресторан користується популярністю серед чиновників, іноземців та бізнесменів. Відповідальність за вибух узяв на себе представник талібів Забихулла Муджахід. За його словами, теракт був націлений на іноземних чиновників.

В Афганістані число жертв теракту в дипломатичному кварталі зросло до 21 людини

Фото: vesti.ru