ua en ru

В аеропорту "Бориспіль" на митниці затримано 15 мавп екзотичних порід через відсутність дозволу на ввезення

В аеропорту "Бориспіль" співробітники Київської обласної митниці Міндоходов затримали 15 мавп екзотичних порід через відсутність дозволу на ввезення. Про це повідомляє прес-служба відомства.

При митному оформленні рейсу Бейрут-Київ у залі офіційних делегацій громадянином Сирії, який має посвідку на постійне проживання в Україні, до митного оформлення були надані і письмово задекларовані мавпи різних порід.

Тварини переміщалися громадянином у ящиках для перевезення дрібних тварин, що знаходилися в двох дорожніх валізах.

Однак через відсутність у пасажира дозволу СІТЕС на ввезення (Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою знищення), був складений Акт екологічного контролю вантажу Державної екологічної інспекції в Київській області.

Крім того, Бориспільським прикордонним пунктом держветконтролю згідно з п. 8 Порядку пропуску вантажів, підконтрольних службі державної медицини, через державний кордон України, дані мавпи були затримані і знаходяться на складі ДП МА "Бориспіль" згідно з Актом Державного ветеринарного контролю на державному кордоні та транспорті.

Вирішується питання про передачу тварин на подальше зберігання в Бориспільське ветеринарну установу.

Читайте також: Київська обласна митниця регулярно порушує законодавство, - прокуратура