ua en ru

В адміністрації США вважають, що Великобританія сильніше в складі Євросоюзу

Ситуація з можливим виходом Великобританії зі складу Європейського союзу знайшла відгук в США. На думку американської адміністрації, яке озвучив офіційні представник Джей Карні, знаходження в складі ЄС робить країну сильнішою, передає Reuters.

У цьому ж контексті Карні зазначив, що і наявність Сполученого Королівства у складі ЄС зміцнює організацію.
Нагадаємо, що 23 січня ц.р. прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон пообіцяв провести референдум з питання членства країни в ЄС. За словами глави кабінету, він винесе питання про подальшу участь країни в ЄС на референдум за умови, що його партія виграє парламентські вибори 2015 р.

Промова Кемерона, присвячена відносинам Великобританії і об'єднаної Європи, викликала широкий резонанс. У своїй промові прем'єр Великобританії виклав п'ять принципів, які, з його точки зору, повинні бути покладені в основу перебудови і модернізації Євросоюзу, а саме: конкурентоспроможність, гнучкість, обмеження централізації влади, демократичний контроль і справедливість. Зокрема, Кемерон піддав критиці бюрократизацію Євросоюзу і прагнення централізувати управління блоком. "Істинним джерелом демократичної легітимності та підзвітності в ЄС були і будуть національні парламенти", - вказав британський прем'єр.

Читайте також: Кемерон проведе референдум про членство Великобританії у ЄС в разі перемоги на виборах у 2015 р