ua en ru

Усенко-Чорна оголосила голодування

Усенко-Чорна оголосила голодування Фото: Жанна Усенко-Чорна

Про це повідомив глава ЦВК Охендовський

Член Центральної виборчої комісії (ЦВК) Жанна Усенко-Чорна оголосила голодування і потрапила до лікарні. Про це повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський, передає Українська служба BBC.

"Дійсно подібна інформація підтверджується. Вона перебуває у лікарні... Це є свідченням тиску, який здійснюється на членів ЦВК", - заявив Охендовський, відповідаючи на питання, чи правда, що Усенко-Чорна голодує.

Варто відзначити, 27 жовтня 9 членів ЦВК, у тому числі Усенко-Чорна, підтримали рішення про те, що другий тур виборів мера міста Павлоград не проводитимуть, оскільки у місті проживають менше 90 тисяч виборців. Врешті-решт суд визнав протиправним рішення ЦВК про скасування другого туру виборів в Павлограді

Нагадаємо, ЦВК підтвердила перебування Усенко-Чорної в лікарні. Про це РБК-Україна повідомив раніше керівник прес-служби ЦВК Костянтин Хівренко.

"З учорашнього дня Жанна Іванівна перебуває на лікарняному і знаходиться на лікуванні у стаціонарі в лікарні Феофанія", - сказав Хівренко.

Зазначимо, що пароаментские фракції "Батьківщина" і "Самопоміч" вважають, що для проведення відкритих і демократичних виборів в Маріуполі і Красноармійську недостатньо врегулювати це питання законодавчим шляхом. На думку депутатів, першим ділом треба усунути самі причини невдалих виборів у цих містах. Тобто, на думку представників фракцій, до другого туру виборів мерів міст і виборів в Маріуполі необхідно змінити склад Центрвиборчкому, "який не здатний був забезпечити проведення виборів у цих містах".