ua en ru

Рівень безробіття серед людей з ВІЛ в 3 рази вище середніх показників, - МОП

Рівень безробіття серед людей з ВІЛ в 3 рази вище середніх показників, - МОП Джерело фото:twitter.com/ВИЧ + СПИД
Рівень безробіття серед людей з вірусом імунодефіциту людини в три рази вище, ніж середній показник по країнам.

Рівень безробіття серед людей з вірусом імунодефіциту людини в три рази вище, ніж середній показник по країнам. Про це йдеться в заяві генерального директора Міжнародної організації праці (МОП) Гая Райдера з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

"Рівень безробіття серед людей, які живуть з ВІЛ, в три рази вище, ніж середній показник по країнам... Дискримінація за ознакою ВІЛ, гендерне насильство і нерівність залишаються головними перешкодами у наданні послуг, пов'язаних з ВІЛ, в тому числі тестування... Там, де панують стигматизація та дискримінація, працівники рідше шукають необхідну інформацію і звертаються за послугами з тестування та лікування, оскільки побоюються втратити роботу і засоби до існування", - йдеться в повідомленні.

У МОП нагадали, що за даними на 2013 р., 19 млн осіб із приблизно 35 млн у світі, що живуть з ВІЛ, не знали про свій ВІЛ-статус.

"Досягти нашої мети - покінчити зі Снідом до 2030 року - можна тільки, якщо відповісти на потреби цих людей, серед яких гідні робочі місця, дотримання їх трудових прав і розповсюдження на них системи соціального захисту", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, Україна очікує отримати 130 млн дол. на боротьбу зі Снідом від Глобального фонду.