ua en ru

Unitrade Group почала переговори про реструктуризацію боргів ТОВ "Сіті-ком".

Компанія Unitrade Group почала переговори про реструктуризацію боргів ТОВ "Сітиі-ком" - одного їх найбільших в Україні продавців електроніки, що входить до групи Unitrade Group, повідомляє "Комерсант-Україна" . Кредиторам оголосили, що заборгованість може бути погашена тільки із значним дисконтом і відстроченням платежів.

Президент холдингу Unitrade Group Володимир Колодюк 29 жовтня провів зустріч з кредиторами і утримувачами облігацій ТОВ "Сіті-ком", на якій обговорювався план реструктуризації заборгованості. "Він (В.Колодюк) запропонував погасити лише 10% вартості облігацій протягом 10 років. Нас, звичайно, це не влаштовує", - зазначили в одній з інвесткомпаній. Джерело в одній з юридичних компаній, знайоме з ситуацією, стверджує, що банкам пропонують реструктуризувати заборгованість з 30-50% дисконтом, а облігації - з дисконтом до 70% і відстроченням виплати на термін від двох до п'яти років і більше.

Unitrade Group ще кілька років тому була однією з компаній, що найдинамічніше розвивалися, по торгівлі електронікою і побутовою технікою. Її обіг в 2007 р. склав 450 млн дол. У 2008 р. один з акціонерів компанії - Андрій Колодюк - продав свою частку в групі братові Володимиру Добровольському. Проте в грудні 2008 р. він через суд домігся розриву операції, заявивши, що покупці не виконали своїх зобов'язань. На той час фінансовий стан компанії різко погіршав. У січні цього року був оголошений дефолт по облігаціях вхідного в групу ТОВ "Сіті-ком" на суму 50 млн грн. За словами В.Колодюка, заборгованість цієї компанії перед кредиторами складає близько 100 млн грн.