ua en ru

United Airlines і Continental Airlines оголосили про злиття з метою створення глобального авіаперевізника світового класу.

Американські авіакомпанії United Airlines і Continental Airlines оголосили про "злиття рівних з метою створення глобального авіаперевізника світового класу". Операція буде здійснена шляхом обміну акцій. Акціонери Continental отримають по 1,05 акції United за кожен свій папір. Існуючі акціонери United в результаті обміну володітимуть приблизно 55% статутного капіталу об'єднаної компанії. Буде утворений холдинг United Continental Holdings, нова авіакомпанія оперуватиме під ім'ям United Airlines, проте збереже логотип Continental, повідомляється в сумісному прес-релізі авіаперевізників, передає РБК.

Річний виторг об'єднаного перевізника по проформі складе 29 млрд дол., на балансі знаходитимуться грошові кошти у розмірі 7,4 млрд дол. United Airlines і Continental Airlines розраховують, що чистий синергетичний ефект від операції складе від 1 млрд до 1,2 млрд дол. на рік - до 2013 р.

Злиття отримало одноголосне схвалення рад директорів обох компаній, тепер його повинні схвалити акціонери. United і Continental чекають, що операція буде закрита в IV кварталі 2010 р.

За оцінками преси, об'єднана United Airlines стане одним з найбільших в світі авіаперевізником. Компанія контролюватиме 6% міжнародного ринку авіаперевезень і більше 20% внутрішнього ринку США.