ua en ru

"Укрзалізниця" призначила 53 пари нових нічних поїздів в різні регіони країни

"Укрзалізниця" призначила 53 пари нових нічних поїздів в різні регіони країни Фото: "Укрзалізниця" призначила 53 пари нових нічних поїздів в різні регіони країни

Нічні поїзди курсуватимуть на всіх маршрутах та напрямках руху

"Укрзалізниця" призначила 53 пари нових нічних поїздів в різні регіони України. Поїзди курсуватимуть за новим графіком, який вводиться в дію з 13 грудня 2015 року, повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"З 13 грудня 2015 року на залізницях України та країн СНД вводиться в дію графік руху поїздів на 2015/2016 рік. У новому розкладі "Укрзалізниця" призначила 53 пари нових нічних поїздів в різні регіони України", - йдеться у повідомленні.

"Укрзалізниця" призначила 53 пари нових нічних поїздів в різні регіони країни

Фото: нові поїзди у внутрішньому сполученні, що курсуватимуть у 2015/2016 році

Як зазначається, Залізниці України забезпечують перевезення пасажирів, зокрема нічними поїздами в умовах значного дефіциту рухомого складу, високої ступені його зносу, практичної відсутності бюджетного фінансування його закупівлі (за роки незалежності надійшло всього 560 нових пасажирських вагонів), збитковості пасажирських перевезень, відсутності відшкодування витрат за перевезення пільгових категорій пасажирів органами влади в повному обсязі. При цьому "Укрзалізниця" й надалі забезпечує державні соціальні функції перевезення пасажирів, у тому числі нічними поїздами.

"Запланована програма по зменшенню кількості нічних поїздів передбачає поетапне, до 2020 року, заміщення нічних поїздів денними класу "Інтерсіті" з використанням нового рухомого складу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПАТ "Укрзалізниця" відновить з 12 грудня 2015 року курсування міжнародного безпересадкового вагона "Київ-Прага", у зв'язку з попитом пасажирів.