ua en ru

"Укрспирт" спростував причетність до отруєння людей контрафактним спиртом

"Укрспирт" спростував причетність до отруєння людей контрафактним спиртом "Укрспирт" виробляє етиловий спирт з зернових культур і меляси бурякової

"Укрспирт" не виробляє метиловий спирт, яким отруїлися українці

Державне підприємство (ДП) "Укрспирт" не виробляє метиловий спирт, яким отруїлися громадяни. Про це йдеться в заяві прес-служби на сайті ДП.

"Останнім часом в деяких українських інтернет-ЗМІ з'явилися матеріали, які містять неправдиву та непідтверджену інформацію щодо Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт", - йдеться в заяві.

Зокрема, в "Укрспирті" зазначають, що ЗМІ поширили відкрите звернення так званої ініціативної групи громадян, постраждалих від отруєння неякісним алкоголем. У відповідних публікаціях стверджується, що особи, винні в отруєнні громадян, не знайдені, а спирт, яким вони отруїлися, був виготовлений на потужностях підприємства "Укрспирт".

"У зв'язку з такими безпідставними звинуваченнями, в "Укрспирті" нагадують, що ще 27 вересня 2016 року прес-служба прокуратури Харківської області повідомила, що каналом постачання сировини для виготовлення контрафактної продукції, від вживання якої були зафіксовані летальні випадки, був один з сусідніх з Харківською областю регіонів, а виробником такої продукції, швидше за все, 27-мирічний харків'янин. Крім того, з висновків експертів випливає, що отруєння громадян сталося внаслідок вживання контрафактної продукції з вмістом метилового спирту", - заявили на держпідприємстві.

У прес-службі зазначили, що "Укрспирт" є виробником виключно спирту етилового з зернових культур і меляси бурякової. "На підприємстві відсутні потужності і можливості виробництва метилового спирту, сировиною для якого є кам'яне вугілля, кокс, природний газ, нафта тощо", - зазначають на ДП.

Таким чином, наголосила прес-служба, звинувачення у причетності "Укрспирту" до отруєння людей контрафактним спиртом не мають під собою ніяких реальних підстав, "однак поширення подібних безпідставних звинувачень завдає значної шкоди діловій репутації держпідприємства".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прибуток держпідприємства "Укрспирт" за січень-вересень 2016 становив 64 млн гривень.