ua en ru

Укравтодор планує завершити ліквідацію ямковості на дорогах до червня 2010 р. за умови належного фінансування з боку держави.

Укравтодор планує завершити ліквідацію ямковості на дорогах до червня 2010 р. за умови належного фінансування з боку держави. Про це повідомив на прес-конференції голова Укравтодору Вадим Гуржос, передає кореспондент РБК-Україна. «За умови належного фінансування прогнозована ліквідація ямковості на дорогах, що виникла внаслідок складного зимового періоду на дорогах державного значення буде завершена в травні, на дорогах місцевого значення у червні 2010 р. Для виконання цих робіт в повному обсязі необхідно спрямувати близько 1 млрд грн», - сказав він.

За його словами, прогнозні обсяги утворення ямоковсті на автодорогах загального користування в 2010 р. становлять 5 млн кв м., в т.ч. державного значення - 2 млн, місцевого - 3 млн.

Він підкреслив, що на даний час виконання робіт з ліквідації ямковості проводиться за рахунок аварійного ремонту, який допускає тимчасове відхилення від вимог технічних норм і правил виконання цих робіт.