ua en ru

Укравтодор планує в 2010 р. спрямувати понад 9 млрд грн на підготовку до Євро-2012.

Укравтодор планує в 2010 р. спрямувати понад 9 млрд грн на підготовку до Євро-2012, повідомив під час прес-конференції голова Укравтодору Вадим Гуржос, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, 3,9 млрд грн має бути спрямовано з держбюджету, 5,7 млрд грн - з кредитів міжнародних фінансових організацій (МФО). Як відзначив В.Гуржос, очікувати на ці кошти можна лише за умови ухвалення держбюджету-2010 і надання державних гарантій для світових інвестиційних банків та інвестиційних фондів.

Він підкреслив, що у підготовку до Євро-2012 у 2009 р. внесла свої корективи економічна криза, внаслідок чого фінансування було скорочено на 50%, залучити кошти під державні гарантії не вдалося, тоді як раніше залучені кошти були направлені на дострокове погашення раніше взятих кредитів.

Всього в 2009 р. в рамках проектів з підготовки до Євро-2012 Укравтодор виконав робіт на 3,9 млрд грн, з яких з держбюджету виділено 2,5 млрд грн, 1,5 млрд грн - кошти МФО.

"В 2009 р. роботи по капітальним ремонтам і реконструкції виконані на 65% від планів початку минулого року. Бюджет фінансував ці проекти на 50%, тому ми використовували вексельну форму розрахунків", - повідомив В.Гуржос.

Зокрема, в рамках проектів Євро-2012 ведуться роботи на міжнародних дорогах №2, 3, на трасі Харків - Довжанський, Київ - Чоп, почалися роботи на кільцевій дорозі навколо Києва. "Проект кільцевої дороги потребує значних коштів, тому ми продовжимо переговори з міжнародними фінансовими організаціями щодо участі в цьому проекті", - повідомив В.Гуржос.