ua en ru

Україну захлеснула хвиля рейдерства, - Медведчук

Україну захлеснула хвиля рейдерства. Про це у своєму блозі написав лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Жертвами рейдерів стають вже не тільки українські фірми, але і крупні зарубіжні компанії, в тому числі з країн ЄС. Так що абсолютно очевидно, що ні про яку системну боротьбу з рейдерством говорити не доводиться", - заявив він.

На думку Медведчука, якщо раніше в Україні був несприятливий інвестиційний клімат, то зараз ситуація "просто катастрофічна". "Значне зниження гарантій права власності починаючи з 2013-2014 років відразу ж позначилося на прямих закордонних інвестиціях. Саме тоді почалося їх різке зниження, багато інвесторів почали виводити капітали з України", - зазначив він.

"Всі заклики представників урядів Яценюка і Гройсмана до іноземців інвестувати в Україну ― це не більш ніж струс повітря. Серйозний інвестор не прийде в країну, де паралізована правоохоронна система і відсутні гарантії права власності", - пише він.

"Боротьба з рейдерством в Україні тому і безрезультатна, що держструктури, які покликані боротися з рейдерством, самі в нього і залучені", - резюмував політик.