ua en ru

Українці назвали телеканали, чиїм новинам довіряють найбільше

Українці назвали телеканали, чиїм новинам довіряють найбільше Фото: мікрофони украинских телеканалів (twitter.com/kmda_official)

У всіх провідних українських телеканалів зберігається позитивний баланс довіри-недовіри

Українці найбільше довіряють випускам новин на телеканалах 1+1, ICTV, СТБ, "Україна" та місцевих телеканалах. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування, яке Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів у вересні 2018 року.

За балансом довіри і недовіри першими є ті самі канали, але "Україна" поступається місцевим каналам через більш високий рівень недовіри.

Як зазначають соціологи, практично для всіх каналів баланс позитивний чи відрізняється від нуля у рамках похибки.

Найменший баланс довіри до випусків новин на каналах 5-й, "Еспрессо", "Прямой" та NewsOne, кількість тих, хто довіряє приблизно дорівнює кількості тих, хто не довіряє.

Довіра до випусків новин на українських телеканалах, % опитаних, які довіряють і які не довіряють

Українці назвали телеканали, чиїм новинам довіряють найбільшеКМІС

КМІС провів власне опитування з 8 по 23 вересня 2018 серед 2026 респондентів по всій Україні крім окупованих територій. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

Нагадаємо, що за даними опитування Центру Разумкова, більшість українців негативно ставляться до будь-яких реформ, але у разі поінформованості щодо конкретної реформи позитивна оцінка зростає до 60%.