ua en ru

Українців просять не купувати квитки на літаки: нікуди не полетять!

Українців просять не купувати квитки на літаки: нікуди не полетять! Квитки на літаки українцям радять не купувати (фото: freepik)

В Україні скоро дозволять авіаперельоти, але експерти радять почекати з купівлею квитків

Авіаперельоти в Україні почнуть відновлювати вже з 23 травня. До 1 червня на український простір повернуться вже три авіакомпанії - Wizz Аіг, Czech Airlines і Lufthansa. Але експерти кажуть, квитки купувати поки не потрібно поспішати.

Про це розповіла Styler Леся Самаріна, адвокат, керівник Дніпропетровського офісу юридичної фірми "Ілляшев та Партнери".

"Якщо кордони будуть все ще закриті, то рейс, звичайно ж, буде скасовано. Відповідно до "Правил повітряних перевезень та обслуговування пасажирів і багажу", авіаперевізники вправі скасувати рейси з пропозицією альтернативи пасажирам або повернення грошей за квиток. Якщо пасажира не влаштовує запропонований авіакомпанією рейс на більш пізню дату, він має право вимагати повернення коштів", - сказала експерт.

Юрист каже, що авіакомпанія не має права відмовити пасажиру у поверненні грошей за квиток. Але при цьому кожна компанія може встановлювати свій порядок повернення коштів, а в деяких випадках гроші за квиток все ж не повернуть.

"Багато авіакомпаній вже змінили правила обміну та повернення квитків - скасовують штрафи, застосовують ваучери, а також пропонують певні умови повернення квитків або перебронювання. Однак слід пам'ятати, що авіакомпанія має право відмовити в поверненні коштів, якщо квиток був куплений за спеціальним "незворотним тарифом", - резюмувала Самаріна.

Відзначимо, що раніше Дмитро Кулеба, міністр інфраструктури України, розповів, коли українцям будуть доступні авіаперельоти, як внутрішні, так і міжнародні.