ua en ru

"Український вибір" вимагає розслідування ситуації з пожежею на телеканалі "Інтер"

"Український вибір" вимагає розслідування ситуації з пожежею на телеканалі "Інтер" Фото: Віктор Медведчук

Громадська організація "Український вибір" вимагає розслідування ситуації з пожежею на телеканалі "Інтер". Про це йдеться в заяві лідера організації Віктора Медведчука.

"За останні роки протизаконні, провокаційні, варварські дії "патріотів"-екстремістів не отримали належної оцінки з боку влади, не було адекватної реакції правоохоронних органів. Були розслідувані аналогічні злочини, коли молодчики, які не приховували своїх облич, громили редакції газет і телеканалів, влаштовували розправи над представниками громадських організацій? Неодноразово відбувалися провокації і в відношенні активістів Громадського руху "Український вибір ― Право народу", - пише він.

Медведчук упевнений, що "безкарність екстремістів, які прикриваються патріотичними гаслами, загрожує не тільки життю і безпеці громадян України".

"Рух "Український вибір ― Право народу" вимагає невідкладного розслідування варварських дій щодо телеканалу "Інтер", а також всіх злочинів, скоєних радикалами. Держава зобов'язана захищати права людини, забезпечуючи соціальну та суспільну безпеку громадян", - заявив політик.

В іншому випадку, вважає він, "країна скотиться в хаос і повний правовий нігілізм". "А влада, яка називає себе демократичною, але не здатна забезпечити базові цінності демократії, повністю позбудеться не тільки підтримки свого народу, але і всього світового співтовариства", - резюмував Медведчук.