ua en ru

Український політв'язень в Криму оголосив голодування

Український політв'язень в Криму оголосив голодування Фото: суд (Pixabаy)

Українець планує продовжувати голодування до моменту його екстрадиції на батьківщину

Засуджений в окупованому Криму українець 4 серпня оголосив голодування. Про це повідомив експерт Регіонального центру з прав людини, адвокат Роман Мартиновський, передает "Центр інформації про права людини".

Повідомляється, що таким чином укладений українець протестує проти невиконання Росією резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи від 12 жовтня 2016 року про передачу на підконтрольну Україні територію громадян України для подальшого відбування покарання.

Так, Федірко Іван відбуває покарання згідно вироку російського суду в Криму" у виправній колонії №1 Головного управління Федеральної служби виконання покарань Росії по Республіці Адигея з серпня 2015 року.

Укладений повідомляє про систематичне порушення його прав під час перебування в колонії.

Так, Федірко протягом двох років отримував відмови від адміністрації колонії на прохання надати медичну допомогу.

Також засуджений повідомляє про відсутність нормального матеріального забезпечення в колонії. На його прохання видати нову сорочку, адміністрація колонії відреагувала перекладом Федірко в штрафний ізолятор.

Зазначено, що зараз він планує продовжувати голодування до моменту його екстрадиції на батьківщину або ж поки йому не буде надано письмовий документ із зазначенням дати переведення для відбування покарання на території України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українського політв'язня в Росії Артура Панова засудили до 8 років колонії загального режиму за нібито підготовку теракту в Ростові-на-Дону.