ua en ru

Українські порти мають змінити підходи до роботи з вантажовласниками, щоб бути конкурентоспроможними, - К.Єфименко.

Міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко доручив «Укрморрічфлоту» здійснити ґрунтовний аналіз роботи українських портів щодо залучення транзитних вантажопотоків та вжити необхідних заходів, які дозволять зробити співпрацю з ними більш привабливою, повідомляє прес-служба відомства.

Міністр наголосив на необхідності здійснити ґрунтовний аналіз роботи портів із залучення транзиту та розробити низку конкретних заходів, що дозволять українським портам стати більш конкурентоспроможними порівняно з сусідніми. Він звернув увагу на необхідності постійного контролю ситуації із транзитними перевезеннями вантажів.

«Приватні підприємства нарощують прибутки тому, що вони щодня власноруч заробляють свій капітал, борються за своє місце на ринку, використовуючи інтелект, досвід, інформацію, контакти, іміджеві ходи - все, що сприяє розвитку бізнесу, - сказав К.Єфименко. - Державні підприємства повинні діяти так само: ефективно, оперативно і якісно. Якщо комусь щось заважає - робіть висновки. Працювати в галузі будуть ті, хто здатен забезпечити не лише сталу роботу, а в першу чергу - розвиток та нарощування показників».

Збільшення розмірів транзиту через українські порти та, зокрема, переорієнтація вантажопотоків з конкурентних напрямків на українські, напряму залежить від того, наскільки ефективно працюють менеджери на місцях, чи здатні вони чітко визначити фактори, що впливають на цей процес і відповідно організувати роботу, зазначив він.