Українська влада не може вивезти паперові носії даних БТІ з Криму

Українська влада не може вивезти паперові носії даних БТІ з території Криму.

Українська влада не може вивезти паперові носії даних БТІ з території Криму. Про це заявив голова Державної реєстраційної служби України Ігор Алексєєв під час прямої лінії в газеті "Урядовий кур'єр".

Так, на запитання читача, що буде з паперовими носіями даних БТІ в Криму, Алексєєв відповів: "Тут ми маємо проблему, хоча це і не питання Укрдержреєстру. Вивезти всі архіви ми не можемо - тут є багато ризиків".

Він також нагадав, що в разі, якщо треба буде переоформити право власності на кримську нерухомість на іншу особу, то можна подавати документи держреєстраторам з Херсонської і Запорізької областей, які, згідно з наказом Міністерства юстиції № 524/5, отримали право приймати документи на реєстрацію прав на нерухоме майно, яке знаходиться в АР Крим.

"Тобто їхати для цього на півострів не треба. Також зацікавлена особа, дотримуючись порядку держреєстрації, може подати документи поштою у реєстраційні служби Дніпропетровської, Одеської, Хмельницької та Чернігівської областей", - повідомив Алексєєв.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції України Павло Петренко підтвердив, що в Криму заблоковані бази даних Мін'юсту.