ua en ru

Українська сторона буде вивчати пропозицію В.Путіна про об'єднання "Нафтогазу" і "Газпрому", - М.Азаров.

Українська сторона буде вивчати пропозицію прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна про об'єднання "Нафтогазу" і "Газпрому". Про це повідомив на прес-конференції прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами М.Азарова, ця пропозиція "заслуговує на увагу". Він наголосив, що українська сторона буде вивчати цю пропозицію, оскільки вона зроблена прем'єр-міністром сусідньої, великої держави. М.Азаров додав, що В.Путін озвучив цю пропозицію на прес-конференції, а в ході засідання міжурядового комітету та зустрічі прем'єр-міністрів 2 країн ця тема не обговорювалася.

"Я йому сказав: як ви це бачите - на рівних? Об'єднання - на рівних? - нема питань, якщо на рівних. Він говорить: подумайте, яку пропозицію ми вам зробили: ми відкриваємо вам доступ до своїх ресурсів. Ви порахуйте свої активи, свої можливості і запропонуйте нам, на що ви претендуєте... будь-яка європейська країна не відмовилась би від такої пропозиції. На це я йому відповів: це треба дуже серйозно рахувати: вигоди, плюси, мінуси... Ми повинні виробити перш за все взаємовигідну формулу", - зазначив М.Азаров.