ua en ru

Українська розвідка повідомляє про загибель 9 військових РФ на Донбасі

Українська розвідка повідомляє про загибель 9 військових РФ на Донбасі Фото: глава Міноборони України Степан Полторак

На окупованому Донбасі відмічаються масові звільнення російських військових

Українська розвідка повідомляє про загибель 9 військовослужбовців Російської Федерації на Донбасі, ще 8 отримали поранення. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Підтверджено втрати російських окупантів у районі н.п. Мар'їнка: дев'ять військовослужбовців ЗС РФ загинуло, вісім отримали поранення. 19 лютого ц. р. тіла загиблих громадян РФ приховано вивезено з Донецька до Росії", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що з огляду на можливість відновлення активних бойових дій, на окупованому Донбасі відмічаються масові звільнення особового складу з'єднань та частин 1 АК.

"19 лютого ц.р. дев'ять військовослужбовців 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) написали рапорти на звільнення з подальшим поверненням до Росії. На теперішній час укомплектованість окремих підрозділів цього з'єднання особовим складом складає до 50%. Аналогічна ситуація спостерігається у 9 окремому мотострілецькому полку (Новоазовськ), де рапорти на звільнення з подальшим поверненням до Росії написали майже всі молодші командири артилерійських підрозділів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час останнього візиту радника президента Російської Федерації Владислава Суркова до так званих ДНР і ЛНР обговорювалося питання відновлення бойових дій на сході України.