ua en ru

Українська льотчиця Савченко відмовилася припиняти голодування

Українська льотчиця Савченко відмовилася припиняти голодування
Українська льотчиця Надія Савченко, яка перебуває під вартою в Московському СІЗО, відмовилася припиняти голодування до розгляду скарги на продовження їй арешту 22 грудня.

Українська льотчиця Надія Савченко, яка перебуває під вартою в Московському СІЗО, відмовилася припиняти голодування до розгляду скарги на продовження їй арешту 22 грудня. Про це на прес-конференції в Москві повідомив адвокат льотчиці Ілля Новіков, передає ВВС.

"Вона відмовляється припиняти голодування, незважаючи на прохання консула Брескаленко і мою, принаймні, до розгляду апеляційної скарги, призначеної на 22 грудня в Мосміськсуді", - повідомив адвокат.

Його колега Марк Фейгін додав, що Савченко перевели в одиночну камеру: "На її прохання їжу всю прибрали і дають тільки пити".

Нагадаємо, Савченко оголосила голодування з 15 грудня.

Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня. 8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа. Російські влади інкримінують Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. На виборах в Раду 26 жовтня Савченко була обрана народним депутатом України від ВО "Батьківщина".