ua en ru

Українець став чемпіоном світу з гольфу серед аматорів

Фінал ювілейного 25-го Чемпіонату світу з гольфу серед аматорів Mercedes World Trophy Final 2014 проходив з 25 по 30 вересня в Штутгарді, Німеччина. У трьох групах "А", "В" і "С" змагалися представники 32 країн світу. Переможцем у групі "А" з результатом 73 очки став Філіпа Монтенегро з Латинської Америки. В групі "В" перемогу здобув англієць Нік Лоуренс з результатом 72 очки. І безперечним чемпіоном світу з гольфу в групі "С" вперше став українець Олег Павличенко з результатом 73 очки.

Об'єднана команда Центральної та Східної Європи складалася з трьох гравців: представника України, Угорщини та Словаччини. За результатами загальнокомандного заліку світового чемпіонату з гольфу команда на чолі з українцем Олегом Павліченко посіла 5 місце. Також Олег Павличенко переміг в найголовнішій номінації чемпіонату - Drive to the Major, що дає йому право грати на турнірі Monday After Event, який відбудеться відразу ж після чемпіонату світу серед професіоналів Open Championship в 2015 році.

Унікальність Monday After Major полягає в тому, що на одному полі в поєдинку зійдуться любителі і професіонали гольфу, учасники Open Championship 2015.

Почесними гостями аматорського чемпіонату світу стали імениті професійні гольфісти Луїс Оостхуйзен (Louis Oosthuizen), переможець The Open Championship 2010, а також один з кращих гравців в історії гольфу Бернхард Лангер (Bernhard Langer), два рази виграв Masters. У церемонії нагородження також взяли участь зірки світового гольфу Мартін Каймер (Martin Kaymer), переможець 2010 року PGA Championship і U.S. Open 2014, і гольфістка Каролайн Массон (Caroline Masson).

Нагадаємо, що українська команда, в яку ввійшли брати Олег і Ростислав Павліченко, зайняла перше місце в відбірковому регіональному турнірі з гольфу MercedesTrophy Regional Final CEE 2014, який відбувся влітку цього року в Празі. А також у всеукраїнському відбірковому гольф-турнірі, який проходив в останні вихідні травня в Києві.

MercedesTrophy - серія найпрестижніших у всьому світі аматорських гольф-турнірів, які проводяться з 1989 року. Щорічно в Штутгарті проводиться фінал MercedesTrophy, на якому присутні гравці з 25-35 країн. Загальна кількість учасників турнірів MercedesTrophy різного рівня по всьому світу складає близько 60 тисяч осіб. Україна була представлена у фіналі вдруге за всю історію проведення турніру. Але чемпіоном світу з гольфу українець став вперше за 25 років існування MercedesTrophy.

Українець став чемпіоном світу з гольфу серед аматорів