ua en ru

Українець намагався вивезти в Росію 0,7 млн дол. і 12 млн рублів, - Держприкордонслужба

Вчора, 9 грудня, у пункті пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.) співробітники Державної прикордонної служби спільно з працівниками фіскальної служби виявили 700 тис. дол. і 12,65 млн рублів у громадянина України, який намагався виїхати в Росію.

Вчора, 9 грудня, у пункті пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.) співробітники Державної прикордонної служби спільно з працівниками фіскальної служби виявили 700 тис. дол. і 12,65 млн рублів у громадянина України, який намагався виїхати в Росію. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держприкордонслужби.

"Чоловік прямував через кордон на автомобілі "Хюндай". Однак під час оформлення його транспортний засіб направили на поглиблений огляд. В ході додаткової перевірки спільна оглядова група виявила спеціально обладнані тайники, які перебували в підкрилки передніх коліс автомобіля. Як з'ясувалося, вони були заповнені валютними коштами і фінансовими документами. Загалом з схованок отримали 700 тис. доларів США, 12,65 мільйонів рублів РФ і 3 папки з фінансовими документами", - сказано в повідомленні.

Зараз українець разом з грошовими коштами та документами переданий компетентним органам для з'ясування всіх обставин.

Нагадаємо, напередодні в Луганській обл. прикордонники затримали українця, який співробітничав з бойовиками.