ua en ru

Коли в Україні включать опалення: дата

Коли в Україні включать опалення: дата Ілюстративне фото (pixabay.com/eugeniu)

Початок опалювального сезону 2018 в Україні буде залежати від погодних умов

Дата початку опалювального сезону 2018, і коли включать опалення в столиця і в інших містах України - в матеріалі Styler.

Опалювальний сезону 2018

Жовтень приніс на територію України холодну осінню погоду, а перший сніг може випасти вже на початку листопада, тому все більш актуальним стає питання, коли в квартирах з'явиться опалення.

3 жовтня Кабінет міністрів України прийняв рішення про старт опалювального сезону 2018 з 15 жовтня. При цьому, прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав місцеву владу орієнтуватися на погодні умови і дивитися не на календарні дати, а на показники термометра.

Ілюстративне фотоІлюстративне фото (pixabay.com/ri)

Відповідно до нормативних документів, початок опалювального сезону залежить від температури навколишнього повітря. Якщо протягом трьох діб стовпчик термометра знаходиться на позначці нижче 8 градусів Цельсія, органи місцевої влади повинні прийняти рішення про подачу централізованого опалення в житлові будинки. З 1 жовтня міські комунальні служби зобов'язані проводити моніторинг добової температури.

У приміщеннях соціального фонду (лікарні, школи, дитячі садки) опалювальний сезон починається, якщо температура всередині будівлі не перевищує +16 градусів.

Коли включать опалення в Києві і в інших регіонах України

Про готовність до старту подачі тепла в квартири українців в Кабміні розповіли ще в вересні. Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко запевнив, що Україна фактично на 100% готова до початку опалювального сезону 2018. Проблеми спостерігалися тільки в декількох населених пунктах (Сміла, Шепетівка, Коцюбинське).

Таким чином, опалення в Києві і в інших регіонах країни має з'явитися 15 жовтня, або ж раніше цього терміну, в разі зменшення температури повітря до 8 градусів протягом 3-х днів.

До речі, Styler пропонує кілька порад, як зберегти тепло в будинку і підготувати квартиру до холодів.

Дивіться також:

Кращі місця для відпочинку восени (відео: STYLER.rbc.ua)