ua en ru

Україні рано говорити про зовнішні фактори, що сприятимуть виходу з кризи, - Симоненко

Для виходу з кризи Україні необхідно подолати внутрішні негативні чинники, що викликали військовий конфлікт в країні. Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

"Виступаючи на засіданні ПАРЄ, я зосередив увагу на тому, що нам необхідно подолати внутрішні фактори, перш ніж говорити про якісь зовнішні фактори, які могли б допомогти вийти з цієї кризи. Ми тільки заганяємо хворобу вглиб, а не вирішуємо, якими механізмами і шляхами її лікувати", - зазначив Симоненко.

За його словами, влада не прислухалася до народу України і не хотіла йти демократичним шляхом для вирішення проблемних питань, що й вивело конфлікт на рівень збройного протистояння.

"В Європі відразу позитивно відреагували на мій виступ, коли я сказав, що жителів Шотландії ніхто не лякав, не залучав до кримінальної відповідальності, ніхто не оголошував проведення АТО, і ніхто не направляв війська, коли вони завили про проведення референдуму. З ними вели діалог. І це призвело до позитивного результату. Те ж відбувається і в Каталонії. Ми не повинні користуватися подвійними стандартами: в одному випадку говорити про те, що добре, коли проблема вирішена демократичним шляхом, а в іншому випадку замовчуємо, що проливається кров", - підсумував лідер КПУ.