ua en ru

В Україні можуть посилитися епідемії СНІДу та туберкульозу через Донбас

В Україні можуть посилитися епідемії СНІДу та туберкульозу через Донбас Фото: брак ліків в зоні АТО загрожує Україні епідеміями

Відсутність ліків на окупованих територіях загрожує поширенням хвороб по всій Україні

В Україні може погіршитися епідеміологічна ситуація через відсутність контролю у цій сфері на окупованих територіях Донбасу. Про це на прес-конференції розповів радник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України з питань забезпечення санітарного благополуччя в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) Роман Родина, передають "Новости Донбасса".

"На території підконтрольній ситуація практично така ж, як і була в минулі роки. Ситуація ускладнюється тим, що можливе ввезення з неконтрольованої території джерел радіоактивного випромінювання", - сказав він.

Родина сказав, що в ЛНР/ДНР ситуація не контролюється, що може призвести до виникнення епідемій, а це в свою чергу загрожує підконтрольним української влади територій.

Крім того, екс-начальник управління охорони здоров'я Донецької обласної адміністрації Олена Петряєва заявила, що відсутність ліків на окупованих територіях може посилити епідемію СНІДу та туберкульозу, що призведе до її посилення на території всієї України.

"Блокпостів ні для туберкульозу, не для СНІДу немає", - заявила Петряєва.

Зазначимо, щодо небезпечної епідеміологічної ситуації в Україні через АТО повідомили в ООН.