ua en ru

В Україні з 1 по 31 березня пройде місячник добровільної здачі зброї

В Україні з 1 по 31 березня пройде місячник добровільної здачі зброї Фото: поліція

Громадяни, які звернуться до поліції в зазначений термін, звільняються від кримінальної відповідальності

В Україні з 1 по 31 березня пройде місячник добровільної здачі зброї, під час якого громадяни, які в зазначений термін добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної поліції України.

Повідомляється, що громадяни, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, згідно з вимогами статті 263 Кримінального кодексу України звільняються від кримінальної відповідальності.

"Більше того, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до Національної поліції України мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому після оформлення відповідних документів він має можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах. Просимо врахувати, що пристрій вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструється у випадках і в порядку, передбаченому законодавством України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, поліцейські у Дніпровському районі Києва затримали автомобіль зі зброєю.