ua en ru

Україна внесла до СП з Бразилією з пуску ракет конструкторську документацію на 15,54 млн дол.

Уряд України дозволив внести до капіталу спільного бразильсько-українського підприємства Alcantara Cyclone Space конструкторську документацію на суму 15 млн 542,8 тис. дол. Про це йдеться в постанові уряду від 6 січня 2010 р. Документацію розробило державне підприємство "Конструкторське бюро "Південне" імені Янгеля" за замовленням Національного космічного агентства (НКАУ).
Договір між Україною і Бразилією про довгострокову співпрацю з використання ракети-носія "Циклон-4" на пусковому центрі Алкантара підписаний 21 жовтня 2003 р. Перший старт української ракети з Бразільського космодрому за цією програмою запланований на кінець 2010 р.
У червні 2009 р. Росія і Україна уклали міжурядову угоду про заходи з охорони технологій у зв'язку із співпрацею в області дослідження і використання космічного простору в мирних цілях, а також при створенні та експлуатації ракетно-космічної і ракетної техніки. Документ дозволив російським підприємствам брати участь в українсько-бразильському проекті "Циклон-4".