ua en ru

Україна поставить до Іраку зброю на загальну суму 2,4 млрд дол.

Україна поставить Іраку зброю на загальну суму 2,4 млрд дол. "Три контракти ємкістю близько 40% згаданої загальної суми вже підписано сторонами, останні знаходяться на завершуючій стадії детального опрацьовування", - повідомляє Центр дослідження армії, конверсії і роззброєння.

В.о. міністра фінансів Ігор Уманський підписав лист з державними гарантіями іракській стороні, що отримані кошти підуть виключно на створення на підприємствах України вказаної в контрактах військової техніки.

За оцінками Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння, це найбільший в історії українського ВТС проект, що включає низку окремих контрактів. "Постачання гігантської партії нових бронетранспортерів і значної кількості танків, партія нової авіатехніки, високоточних засобів поразки, а також послуги на ремонт і модернізацію військової техніки", - відзначають експерти центру.

Авіаційний науково-технічний комплекс (АНТК) ім. Антонова повідомляв, що в кінці серпня 2009 р. київський авіазавод "Авіант", об'єднаний з АНТК, отримав замовлення на постачання шести літаків Ан-32. Перша авіамашина повинна поступити в одну з країн Близького Сходу через вісім місяців після підписання контракту. За неофіційною інформацією, сума операції оцінюється в 80 млн дол. На думку експертів, одержувачем техніки, швидше за все, буде Ірак.