ua en ru

Україна не постачає зброю до Грузії і не приймала участі в збройному конфлікті в серпні 2008 р. на Кавказі, - П.Порошенко.

Україна не постачає зброю до Грузії і не приймала участі в збройному конфлікті в серпні 2008 року на Кавказі. Таку заява в ефірі радіостанції "Ехо Москви" зробив міністр закордонних справ України Петро Порошенко. За його словами, в Києві провели найдетальніше розслідування, надали матеріали російській стороні і не хотіли б продовжувати цю дискусію. "На сьогоднішній день і рік тому ніяких постачань зброї до Грузії не здійснювалися", - додав П.Порошенко і відзначив, що проте такі постачання міжнародним законодавством не заборонені.

Нагадаємо, 24 серпня Слідчий комітет при прокуратурі Росії заявив, що українські військові і члени УНА-УНСО брали участь у військових діях в Південній Осетії в серпні 2008 р. В кінці серпня Генеральна прокуратура України отримала запит СКП РФ щодо надання правової допомоги в розслідуванні кримінальної справи за фактом масових вбивств росіян у Південній Осетії в серпні 2008 р. і передала його в СБУ для вивчення. Голова Служби безпеки Валентин Наливайченко назвав неправдивими заяви СКП Росії про участь українських громадян у військовому конфлікті в Південній Осетії в серпні 2008 р. Міноборони України також спростувало інформацію російської сторони, а керівник прес-служби українського Генштабу Сергій Кузьмін назвав пропагандою заяву СКП РФ. Варто відзначити, що минулого року СКП РФ вже виступав з подібними звинуваченнями на адресу української сторони.