ua en ru

Україна не буде переглядати домовленості про постачання ядерного палива американського виробництва для своїх АЕС, - експерт.

Президент України Віктор Янукович не ініціюватиме перегляд домовленостей про постачання ядерного палива виробництва американської компанії Westinghousе для українських АЕС. Таку думку висловив РБК-Україна екс-уповноважений президента з енергетичних питань Богдан Соколовський, коментуючи візит В.Януковича до США.

«Не думаю, що нова влада зробить відступ від досягнутих домовленостей, оскільки це не вигідно Україні», - сказав він.

Екс-уповноважений президента з енергетичних питань розповів, що на сьогодні на Південно-українській АЕС в одному з реакторів працює 42 збірки (з 200) ядерного палива американської компанії Westinghousе, і в разі успішного експериментального випробування цього палива, проведення його сертифікації ним буде оснащено 3 реактори українських АЕС впродовж 2011-2015 рр. - це передбачено контрактом від 30 березня 2009 р.

Говорячи про можливість поступок російській стороні для зменшення вартості газу для України, Б.Соколовський зазначив, що «жертвувати інтересами інших енергетичних галузей, нафтової, чи ядерної, не вигідно для України».