ua en ru

Україна і Росія погодили порядок інспекцій на базі ЧФ РФ в Криму.

Україна і Росія погодили порядок інспекцій на базі Чорноморського флоту РФ в Криму. Про це мовиться в повідомленні департаменту інформації і друку МЗС РФ, передає РБК.

28 квітня в Москві відбулося восьме засідання підкомісії з питань функціонування ЧФ РФ його перебування на території України, говориться в повідомленні. Делегації очолили статс-секретар - заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін і перший заступник глави МЗС України Володимир Хандогий. Сторони розглянули весь комплекс питань функціонування ЧФ на основі базових угод, регулюючих перебування флоту на території України. У військово-політичній сфері сторони погодили текст міжурядового договору про взаємодію при проведенні інспекційних заходів в місцях дислокації військових формувань російського флоту по багатобічних міжнародних документах в області роззброєння.

У МЗС РФ відзначають, що переговорний процес, що "продовжується в цьому контексті, поступово звільняється від непотрібного політизування, входить в ділове, конструктивне русло".

"Продовжується робота над проектами двосторонніх угод про дії сторін в кризових ситуаціях; про взаємодію по попередженню надзвичайних ситуацій і ліквідації їх наслідків в місцях дислокації ЧФ на території України. Сторони констатували значне просування вперед у розробці документа з питань узгодження порядку переміщень російських військових формувань по території України поза місцями їх дислокації", - мовиться в повідомленні.

Дипломати також обговорили питання інвентаризації земельних ділянок і інших об'єктів нерухомості, що знаходяться в користуванні російського ЧФ.