ua en ru

Україна і Молдова з 20 квітня відновлюють регулярне авіасполучення, перерване в 2006 р.

Регулярні польоти між Україною і Молдовою відновляться 20 квітня 2010 р. Про це повідомляє прес-служба авіакомпанії "АероСвіт - Українські авіалінії", яка отримала від авіаційно-транспортних властей Молдови дозвіл на виконання польотів за маршрутом Київ - Кишинів - Київ.

Перший рейс українського перевізника між Києвом і Кишиневом відбудеться 20 квітня 2010 р. Розкладом "АероСвіту" передбачено виконання 4-х польотів на тиждень - в понеділок, вівторок, п'ятницю і неділю.

Регулярне авіасполучення між Україною і Молдовою було перерване в кінці березня 2006 р. До цього, з червня 2004 р., повітряна лінія Київ - Кишинів спільно обслуговувалася призначеними перевізниками сторін - українською компанією "АероСвіт" і молдовською "Тандем-Аеро" (Tandem-Aero). З 28 березня 2006 р. молдавська авіакомпанія, що виступала фактичним перевізником на маршруті, з комерційних причин припинила регулярні польоти до Києва.

"АероСвіт - Українські авіалінії" - одна з найбільших українських авіакомпаній, в літній період обслуговує більше 50 регулярних міжнародних повітряних ліній, включаючи 5 трансконтинентальних напрямів до Пекіна, Нью-Йорка, Торонто, Делі і Бангкоку. Перевізник також забезпечує доставку пасажирів в найбільші регіональні адміністративні центри України.