ua en ru

Україна та Казахстан досягли нових домовленостей в галузі машинобудування для АПК.

У м. Петропавловськ (Республіка Казахстан) з 19 лютого відкрито новий тваринницький комплекс, обладнання для якого виготовлено спільним українсько-казахським підприємством "Брацлав-КЗ". Також вже завершено модернізацію 6 молочнотоварних ферм, обладнаних устаткуванням ТОВ "Брацлав-КЗ2, - повідомляє прес-служба Мінпромполітики України.

Також було досягнуто домовленості щодо збільшення обсягів поставок до Республіки Казахстан у поточному році, зокрема, гусеничних та колісних тракторів виробництва ВАТ "Харківський тракторний завод", обладнання для обробітку ґрунту ВАТ "Галещина машзавод", ТОВ "БілоцерківМАЗ", ТОВ "Велес-Агро", ТОВ "Краснянське СП "Агромаш", устаткування для зберігання та переробки зерна ВАТ "Машинобудівний завод "Комсомолець2, ВАТ "Вібросепаратор", ВАТ "Могилів-Подільський машинобудівний завод".

Зокрема, за підсумками зустрічей було домовлено, що казахська сторона у місячний термін надасть українській стороні перелік підприємств, зацікавлених у спільному виробництві української сільгосптехніки, а також обговорено питання візиту делегації керівників казахстанських машинобудівних підприємств до України для ознайомлення з номенклатурою сільгосптехніки та виробничим процесом на підприємствах галузі.