ua en ru

Україна зайняла 25-е місце в світі по розвитку залізничної інфраструктури

За результатами звіту про глобальної конкурентоспроможності (The Global Competitiveness Report 2013 - 2014), який переставив Всесвітній економічний форум (World Economic Forum) Україна зайняла 25-е місце в світі по розвитку залізничної інфраструктури. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

За критерієм оцінки залізничної інфраструктури Україна значно випередила своїх сусідів Росії (31-е місце) і Польщу (70-е місце). У минулому році за цим показником Україна зайняла 24-е місце, погіршивши свої позиції на 1 пункт.

Зазначимо, що за загальним рівнем розвитку в цілому інфраструктури Україна посідає 70-е місце, за рівнем доріг - 144-е, за портової інфраструктури - 94, по повітряній - 105-е місце.

Звіт щодо глобальної конкурентоспроможності (The Global Competitiveness Report) є щорічною доповіддю Всесвітнього економічного форуму (World Economic Forum).

Перша доповідь була випущена в 1979 р. З 2004 р. звіт про глобальну конкурентоспроможність ранжирує країни на основі "Глобального індексу конкурентоспроможності". Індекс конкурентоспроможності оцінює здатність країн забезпечити високий рівень добробуту своїх громадян.