ua en ru

Україна закуповує 15 видів вакцин, - МОЗ

Україна закуповує 15 видів вакцин, - МОЗ Фото: Олександр Квіташвілі

Російські вакцини в Україну заходити не будуть

Україна в даний час закуповує 15 видів вакцин. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, прередает кореспондент РБК-Україна.

"Україна закуповує 15 видів вакцин. Це мінімальна кількість вакцин, яку закуповує країна ... Російські вакцини в Україні заходити не будуть", - сказав Квіташвілі.

"Щодо вакцин БЦЖ... Вони вже зараз розвозяться по країні, вони польського виробництва, і ми будемо намагатися в майбутньому російських виробників не допускати на український ринок, тим більше БЦЖ, у якої сумнівна репутація у російських виробників. Щоб ви знали, за останні 2-3 роки тільки вакцини БЦЖ заходили російського виробництва", - додав міністр.

"З приводу інших вакцин. Щодо поліомієліту - у нас на цей рік потреба закрита. І ми навіть цього літа будемо починати нову хвилю вакцинації для тих, хто не був вакцинований за останні кілька років... Ми будемо проводити велику кампанію вакцинації, і на це у нас є абсолютно всі ресурси, тобто та допомога, яку нам виділив уряд Канади, ЮНІСЕФ повністю перекриває всю потребу на цей рік", - сказав Квіташвілі.

Він також додав, що проблемної ситуації щодо закупівель інших вакцин теж немає. "Наші закупівлі цього року будуть заходити восени, тому там жодних проблем перекриття імпорту не спостерігається", - зазначив міністр.

"Щодо протиправцевої сироватки - МОЗ України не закуповувало... Виробництво було російським, і, наскільки я знаю, там є і сироватка, і вакцина. Вакцина виробництва місцевого, сироватка, якщо я не помиляюся, була з Росії, на сьогодні її ми не закуповуємо. Ми її замінимо гуманітарною допомогою", - зазначив Квіташвілі.

Нагадаємо, як заявляв наприкінці лютого глава МОЗ, закупівлі вакцин через ЮНІСЕФ можуть розпочатися через 1,5 місяця після прийняття закону.