ua en ru

Україна виконує завдання по адаптації законодавства і ЗСУ до стандартів НАТО, - Парубій

Україна виконує завдання по адаптації законодавства і ЗСУ до стандартів НАТО, - Парубій Фото: Андрій Парубій (iportal.rada.gov.ua)

За словами Парубія, Україна твердо йде шляхом приведення сил безпеки і сектору безпеки до стандартів НАТО

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій заявив, що Україна виконує завдання по адаптації українського законодавства і Збройних сил до стандартів НАТО. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу ВР.

Відповідну заяву глава Ради зробив під час зустрічі з президентом Парламентської асамблеї НАТО Расою Юкнявічєнє.

"Парубій підкреслив, що Україна виконує домашнє завдання по адаптації українського законодавства і Збройних сил України до стандартів НАТО", - сказано у повідомленні.

Так, голова ВР нагадав, що у червні поточного року ухвалено закон "Про національну безпеку", що визначає реформу всього сектору безпеки. Він також повідомив, що на черзі завершення інших законів із реформи сектору безпеки.

"Це і лібералізація військово оборонного комплексу і торгівлі, створення комітету розвідки у Верховній раді України, який здійснюватиме загальний нагляд, закон про реформу СБУ і розвідувальних органів… Ми твердо йдемо шляхом приведення українських сил безпеки і сектору безпеки до стандартів НАТО. Я впевнений, що наша співпраця зробить ще сильнішою співпрацю з НАТО", - підкреслив Парубій.

Нагадаємо, заступник глави Представництва НАТО в Україні Шерон Ірон заявила, що Україні недоцільно відкладати реформування Служби безпеки, так як це може підірвати довіру її союзників.

Як писало РБК-Україна раніше, голова ВРУ Андрій Парубій назвав законопроекти в сфері безпеки пріоритетом осені. За його словами, цієї осені депутати мають розглянути законопроекти щодо Служби безпеки України (СБУ) та розвідки.