ua en ru

Україна виграла в Арбітражному трибуналі справу за позовом компанії Bosh International Inc

Арбітражний трибунал Міжнародного центру з врегулювання інвестиційних спорів (МЦВІС) виніс рішення у справі за позовом компанії Bosh International Inc. та підприємства з іноземними інвестиціями B&P Ltd. до держави Україна. Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, 25 жовтня 2012 р. Міністерством юстиції України, як органом, що здійснює захист інтересів держави у закордонних юрисдикційних органах, отримано рішення Міжнародного центру з врегулювання інвестиційних спорів. Відповідно до указаного рішення позивачам - американській компанії Bosh International Inc. та підприємству з іноземними інвестиціями B&P Ltd. - повністю відмовлено в задоволенні позовних вимог, повідомляє прес-служба Мінюсту.

Арбітражний трибунал МЦВІС встановив, що державою Україна не було порушено своїх зобов'язань відповідно до умов двосторонньої інвестиційної угоди, укладеної між Україною та США "Про заохочення та взаємний захист інвестицій" від 4 березня 1994 р. та повністю відмовив у задоволенні позовних вимог.

Крім цього, відповідно до даного рішення позивач зобов'язаний сплатити на користь держави Україна суму в розмірі 150 тис. дол.

Міністр повідомив, що представництво інтересів держави Україна у зазначеному арбітражному провадженні забезпечувало Міністерство юстиції України разом з радниками держави - міжнародною юридичною фірмою White&Case LLP та юридичною фірмою ТОВ "Єгоров, Пугінскій, Афанасьєв і Партнери".

Як відомо, позивачі, американська компанія Bosh International Inc. та підприємство з іноземними інвестиціями B&P Ltd., звинувачували державу Україна в порушенні умов двосторонньої інвестиційної угоди між Україною та США "Про заохочення та взаємний захист інвестицій" від 4 березня 1994 р. Зокрема, в тому, що Україна не забезпечила справедливого, рівного та неупередженого режиму іноземних інвестиції на своїй території та не надала належного правового захисту інвестиціям позивачів, що, на думку інвестора, призвело до прямої та непрямої експропріації зазначених інвестицій без надання відповідної компенсації.

Загальна сума заявлених позовних вимог становила близько 20 млн дол.

Читайте також: White&Case буде представляти інтереси України в справі за позовом Джозефа Леміра до держави Україна за 976 тис. дол