ua en ru

Україна відновить переговори з МВФ після закінчення виборчої кампанії, - Хорошковський

Україна відновить переговори з МВФ після закінчення виборчої кампанії. Про це в інтерв'ю Deutsche Welle заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський.

"Головна тема на переговорах - це продовження вже існуючої програми, яка закінчується в кінці 2012 р., але має всі шанси бути продовженою і в 2013 р. Думаю, що ми відновимо переговори з МВФ після закінчення виборчої кампанії на Україні", - сказав Хорошковський.

Крім того, за його словами, питання щодо залучення нових кредитів МВФ поки не стоїть.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що місія МВФ може приїхати в Україну для обговорення програми stand-by до кінця 2012 р.

Відзначимо, програму stand-by почали виконувати в жовтні 2010 р., за два роки Україна отримала два транші на загальну суму 3,4 млрд дол., але згодом програма була припинена з причини небажання уряду проводити непопулярні дії з підвищення комунальних тарифів.

Учора голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов під час робочої поїздки в Токіо заявив, що програма співпраці з МВФ може бути продовжена відразу після парламентських виборів, якщо буде досягнута угода. Він також зазначив, що після переговорів з українськими чиновниками в США МВФ вирішив послати технічну місію для обговорення кредиту.

Читайте також: МВФ дасть Україні грошей в разі критичної ситуації в економіці, - джерело