ua en ru

Україна входить у період реакції на внутрішню боротьбу за владу між своїми, - політолог

Україна входить у період реакції на внутрішню боротьбу за владу між своїми, - політолог

Україна входить у період реакції на внутрішню боротьбу за владу між своїми. Таку думку в ході прес-конференції в Києві висловив директор Інституту стратегічних досліджень "Нова Україна" Андрій Єрмолаєв.

"Зверніть увагу на долю таких персон, як недавні лідери Майдану... Доля Пашинського, якого небезпідставно підозрюють у причетності до історії зі стріляниною на Майдані, негативні оцінки на адресу секретаря РНБО Турчинова від Левка Лук'яненка, мова йде про особисту відповідальність Турчинова за ситуацію в Криму. Тяжби навколо політичного майбутнього Авакова, він у центрі репутаційного та корупційного скандалу зараз. Команда Коломойського, яка взагалі пішла в тінь. Екс-прем'єр-міністр Яценюк втратив не тільки рівень особистої довіри, але й розгубив всі довіру власного політичного проекту "Народний фронт", - підкреслив директор Інституту "Нова Україна".


На його думку, Україна входить у період реакції на внутрішню боротьбу за владу між своїми. Так, Єрмолаєв упевнений, що це вже виразилося "у розвалі коаліції, появі нових опозицій, в розколі БПП".

Чи стане "розкол БПП розколом і коаліції – покажуть уже найближчі дні сесії", вважає експерт. Тому експерт заявив про два варіанти розвитку подій: "форсування розколів і підготовка до дострокових парламентських виборів, або ж буде коаліція на шантажі".